ICT investeringen; hoe begint u?

De zakelijke doelen van bedrijven zijn vergelijkbaar. Investeren in nieuwe ICT is telkens noodzakelijk om die doelen te blijven behalen. Hoe begint u als ICT investeringen nodig zijn?

Connected supply chains

Wereldwijde leveringsketens vragen om hyperconnectiviteit. Het is immers niet efficiënt dit lokaal op te lossen. Wat betekent hyperconnectiviteit en wat zijn connected supply chains?

Productiviteit en efficiency jagen digitalisering aan

Volgens het CBS heeft ruim 70% van de bedrijven het afgelopen jaar initiatieven genomen om verder te digitaliseren. Belangrijkste doelen zijn verhoging van de productiviteit en efficiency.

Traag digitaliseren verzwakt concurrentiepositie

Marktverstoringen zoals door Corona hebben bedrijven aangezet om sneller te digitaliseren. Toch digitaliseert het buitenland sneller dan wij. Hierdoor verzwakt de concurrentiepositie, meldt ING.

IT ontwikkelingen gaan (te) snel

Een derde van de IT’ers heeft moeite met het begrijpen van opkomende technologieën. Kansen op betere bedrijfsprocessen en meer winst, blijven hierdoor onbenut.

RPA: dit is de kracht!

Robotic process automation (RPA) krijgt steeds meer toepassingen in verschillende sectoren. Zoals bij banken, overheden, zorginstellingen of het UWV. Wat is RPA eigenlijk en welke kansen liggen er voor u?

Waarom stellen bedrijven ICT projecten uit?

Veel projecten starten te laat. De business heeft dan lang last van oude oplossingen, kosten blijven te hoog of het groeitempo te laag. Waarom is er uitstel?

IT speelt de baas als strategische visie ontbreekt

IT afdelingen wordt vaak een autoritaire houding verweten. Maar om hun positie van leidend naar dienend te transformeren is een strategische visie van het MT nodig. En die ontbreekt vaak.

IT lost problemen met supply chain op

Bijna alle bedrijven in Nederland ondervinden problemen met hun supply chain. Als oplossingen daarvoor willen zij meer lokaal inkopen en produceren en meer IT inzetten.

10 aandachtspunten bij nieuwe software

Vroeg of laat is software aan vervanging of uitbreiding toe. Het traject wat dan volgt, gaat niet altijd goed. Wat zijn veelgemaakte fouten en dus ook de belangrijkste aandachtspunten?