Connected supply chains

Wereldwijde leveringsketens vragen om hyperconnectiviteit. Het is immers niet efficiënt dit lokaal op te lossen. Wat betekent hyperconnectiviteit en wat zijn connected supply chains?

RPA: dit is de kracht!

Robotic process automation (RPA) krijgt steeds meer toepassingen in verschillende sectoren. Zoals bij banken, overheden, zorginstellingen of het UWV. Wat is RPA eigenlijk en welke kansen liggen er voor u?

IT lost problemen met supply chain op

Bijna alle bedrijven in Nederland ondervinden problemen met hun supply chain. Als oplossingen daarvoor willen zij meer lokaal inkopen en produceren en meer IT inzetten.

Stappenplan: wat te doen bij een supply chain-aanval

Een inbreuk op het netwerk van een leverancier kan een toegangspoort vormen en de rest van de supply chain in gevaar brengen. Hoe beperk je de risico’s?

De eerste stappen richting een digitale logistieke keten

Samenwerking met ketenpartners is van groot belang om goederenstromen efficiënt, duurzaam en naar tevredenheid van de klant te laten verlopen.

Stappenplan voor bedrijven die willen beginnen met digitaliseren

Digitalisering biedt kansen. Dit stappenplan helpt bedrijven op weg die met digitaliseren willen beginnen.

Innovatie in de supplychain: van big data tot ketensamenwerking

De afgelopen tien jaar is er een opmerkelijke transformatie geweest in de manier waarop supplychains worden beheerd en geoptimaliseerd.

Supplychain van de toekomst: Digitalisering

Slechts tien procent van de mkb-bedrijven in de logistieke keten is ‘digital ready’.

Digitalisering: kopgroep neemt steeds meer afstand

Veel bedrijven zeggen hun supply chain te digitaliseren, maar zetten hun woorden niet om in daden. Het resultaat is dat ze hun achterstand op de koplopers zien groeien.

Niemand kan zonder end-to-end zichtbaarheid van zijn supply chain

Veel bedrijven vinden het lastig om hun supply chain end-to-end te beheren. Vaak is het al ingewikkeld genoeg om de eigen IT-assets onder controle te krijgen.