Productiviteit en efficiency jagen digitalisering aan

Volgens het CBS heeft ruim 70% van de bedrijven het afgelopen jaar initiatieven genomen om verder te digitaliseren. Belangrijkste doelen zijn verhoging van de productiviteit en efficiency.

Digitaliseren moet geen haastklus zijn

De gemiddelde IT’er besteedt ongeveer een derde van zijn werkweek aan het rechtbreien van onvolkomenheden door haastwerk bij eerdere ontwikkeltrajecten. Is dat nodig?

IT innovatie: veranderen of verdwijnen

Tijdens corona was IT vooral bezig met het operationeel houden en oplappen van systemen. Nu is echte innovatie nodig om de organisatie toekomstbestendig te maken.

Eerst optimaliseren bij de digitale transitie

Veel organisaties zijn bezig met innovatieve IT projecten, terwijl hun digitale basis nog wankel is. Begin daarom met het verbeteren van de dagelijkse dienstverlening.

Datasilo’s en legacy systemen remmen transformatie

Uit onderzoek blijkt dat de digitale transformatie vooral vertraagd wordt doordat belangrijke data gescheiden is opgeslagen in oudere systemen. Legacy systemen remmen daarmee groei en vooruitgang.

Iets hoger budget voor digitale transformatie

Nederlandse organisaties trekken iets meer budget uit voor het realiseren van een digitale transformatie. Dit blijkt uit onderzoek van Enigma Research.

Zo omarmen medewerkers nieuwe technologie sneller

Technologische ontwikkelingen bieden veel kansen voor je organisatie. Toch valt of staat dit met de manier waarop medewerkers daarmee aan de slag gaan.

Volop gratis advies voor mkb’ers die willen digitaliseren

Wie als logistiek mkb-bedrijf zijn bedrijfsprocessen wil digitaliseren, kan bij veel gesubsidieerde loketjes terecht.

Vier fasen van digitalisering

Digitalisering binnen bedrijven vindt op verschillende manieren plaats, maar meestal volgt een digitale transitie wel een specifieke volgorde. Deze volgorde bestaat uit vier fasen.

Slimmer digitaal werken in 2024: AI, hybride & data [10 trends]

2024 wordt (alweer) een spannend jaar. Na een jaartje verwondering en aarzeling over AI moeten we daarmee aan de slag.