De grootste trends in data-driven marketing

Welke ontwikkelingen gaan ervoor zorgen dat je werk als marketeer, jurist of dataspecialist in 2024 ingrijpend gaat veranderen? Welke innovaties mag je echt niet missen?

De belofte van een intern AI-systeem met eigen data

AI en Large Language Models hebben veel potentie, maar soms wil je dat je data niet in het openbaar beschikbaar zijn. Een eigen intern AI-systeem kan een oplossing zijn.

GenAI als aanvulling op je salesstrategie

Voor salesmedewerkers is een goede vraag stellen onbetaalbaar. Dat geldt niet alleen offline, maar ook online. Generatieve AI (GenAI) neemt hier een steeds grotere rol in.

Snel en automatisch lasfouten herkennen met artificiële intelligentie

Het is belangrijk dat lasfouten (vaak gebruikersfouten) snel en automatisch worden herkend. Artificiële intelligentie (AI) kan hierbij helpen.

Cisco: AI breekt overal door, quantum komt hoog op de agenda in 2024

Technologie heeft altijd al snel vooruitgang geboekt, maar het afgelopen jaar maakte het een enorme sprong, vooral op het gebied van AI en Generative AI.

Wie AI wil omarmen, moet eerst begrip van eindgebruiker krijgen

Het is belangrijk om te bepalen welk probleem we nu eigenlijk met generatieve AI, zoals ChatGPT, willen oplossen. Als we dat weten, kunnen we de technologie volledig omarmen.

Nederlandse managers willen AI-investeringen verhogen

Nederlandse managers hebben veel vertrouwen in kunstmatige intelligentie, blijkt uit een onderzoek. Zo is 85% van plan om hun investeringen in AI en automatisering in de nabije toekomst te verhogen.

Generatieve AI kan een rol spelen in de duurzaamheidstransitie

Generatieve AI wordt nu onder andere gebruikt om data over duurzaamheid eenvoudig toepasbaar te maken en om geheel nieuwe materialen, producten en ontwerpen vorm te geven.

Privacy in de nieuwe wereld van AI

Dit artikel onderzoekt de gevolgen voor de privacy van de wijdverspreide toepassing van AI.

Stapsgewijs naar een AI-strategie

Eind 2022 werd ChatGPT gelanceerd en sindsdien is de AI-hype duidelijk merkbaar. (Generatieve) AI is nu makkelijk toegankelijk voor iedereen.