Wat weet u eigenlijk van AI?

Tijdens een AI-event met IT specialisten, kon niemand echt goed uitleggen wat AI eigenlijk is.

Deep learning: Wat is het en waarom is het belangrijk

Deep learning, een subset van machine learning, traint computers om menselijke taken uit te voeren zoals spraakherkenning en beeldidentificatie, en verbetert classificatie en detectie met gegevens.

Wat is kunstmatige intelligentie?

Moderne AI waarneemt de omgeving, onderneemt acties om doelen te bereiken, en leert door gegevens te interpreteren en te analyseren.

Vlot starten met AI

Om met AI aan de gang te gaan, is in ieder geval een aantal zaken cruciaal: processen, data, systemen, mensen en het uiteindelijke doel.

Open source taalmodellen – Een serieus alternatief voor ChatGPT ?

Tot nu toe hebben we voornamelijk het meest populaire model gebruikt: ChatGPT. De nadelen van dit model hebben de afgelopen maanden echter geleid tot de snelle ontwikkeling van opensource-alternatieven.

Hoe gaat AI zich aan de edge ontwikkelen?

Ruim een jaar na de introductie van ChatGPT is kunstmatige intelligentie (AI) de meest impactvolle technologietrend. Deze staat inmiddels op de bestuursagenda van bijna elk bedrijf.

AI met grote impact heeft meer regulering nodig

AI met veel gevolgen voor mensen en maatschappij vragen om meer regulering. De maker van een algoritme dat invloed heeft op de levens van mensen moet straks een eed afleggen.

Datamanagement is de ruggengraat in de AI-revolutie

Artificial intelligence heeft de potentie om onze manier van leven en werken ingrijpend te veranderen. Niet voor niets wordt het beschouwd als de meest invloedrijke trend van de afgelopen jaren.

Stapsgewijs naar een AI-strategie

Eind 2022 werd ChatGPT gelanceerd en sindsdien is de AI-hype duidelijk merkbaar. (Generatieve) AI is nu makkelijk toegankelijk voor iedereen.

Starten met AI? Bestaande ‘best practices’ helpen je op weg

Wil je als bedrijf serieus met AI aan de slag, dan kan AI geen ‘black box’ zijn. De ‘best practices’ die werken voor data-analyse werken ook voor AI.