Datalekken in de cloud

Ruim een derde van de bedrijven in ons land heeft het afgelopen jaar te maken gehad met datalekken, vooral in de cloud. Dat komt vaak door onachtzaamheid en foute configuraties.

Veel cloudomgevingen zijn onveilig

Uit onderzoek blijkt dat maar weinig organisaties de configuratie van hun cloudomgeving goed hebben uitgevoerd. Er zijn hierdoor onnodige veiligheidsrisico’s. Dit zijn de oplossingen.

Veilig beheer van verspreide applicaties

Moderne applicaties verspreiden zich steeds meer over verschillende omgevingen, lokaal en in de cloud. Dat maakt het beheer en de beveiliging lastig en tijdrovend. Wat is de oplossing?

Drie pijlers van cybersecurity

Om cybersecurity waterdicht te maken moet u niet alleen kijken naar de functie van gebruikers en de data die ze mogen bekijken. Ook apparaten spelen hierbij een rol.

Voorkom overcapaciteit bij on premise

In de cloud kunnen providers systemen dynamisch afstemmen op de actuele gebruikersvraag. On premise systemen hebben structureel overcapaciteit. Dat zorgt voor onnodige kosten. Hoe is dat te voorkomen?

Zo wordt u cyberweerbaar

Het is niet meer de vraag óf maar wanneer een organisatie getroffen wordt door een cyberaanval. Cyberweerbaarheid is daarom essentieel.

Houd grip op uw licenties

Wie het beheer van softwarelicenties niet goed aanpakt, krijgt te maken met extra facturen, beveiligingsproblemen en imagoschade. Software asset management brengt uitkomst.

Moderne digitale werkplekken

Eindgebruikers hebben steeds nieuwe informatiebehoeften en de hoeveelheid online applicaties blijft groeien. Hoe kunt u grip op houden op de digitale werkplek?

Vertrouwen in de digitale wereld: wat maakt het verschil in 2024?

In 2024 zien we nieuwe wetgeving op het gebied van cybersecurity geïmplementeerd worden en dat – technologische – ontwikkelingen elkaar nog sneller opvolgen.

Slechts 5 procent Nederlandse bedrijven kent securitybeleid partners

De meeste bedrijven die onder de NIS2-wetgeving gaan vallen, zijn niet bekend met het securitybeleid van (keten)partners.