Veilig beheer van verspreide applicaties

Moderne applicaties verspreiden zich steeds meer over verschillende omgevingen, lokaal en in de cloud. Dat maakt het beheer en de beveiliging lastig en tijdrovend. Wat is de oplossing?

Voorkom overcapaciteit bij on premise

In de cloud kunnen providers systemen dynamisch afstemmen op de actuele gebruikersvraag. On premise systemen hebben structureel overcapaciteit. Dat zorgt voor onnodige kosten. Hoe is dat te voorkomen?

Houd grip op uw licenties

Wie het beheer van softwarelicenties niet goed aanpakt, krijgt te maken met extra facturen, beveiligingsproblemen en imagoschade. Software asset management brengt uitkomst.

Tips voor Proactief Beheer van Servers en Clouddiensten

De beschikbaarheid en prestatie van servers en clouddiensten; ze spelen een integrale rol in de samenleving en zijn van cruciaal belang voor vrijwel elk hedendaags bedrijf en organisatie.

Wat je moet weten over de markt van IT-monitoring

Er zijn twee categorieën van monitoring-tools nodig voor de dagelijkse werking van een IT-omgeving: IT Infrastructure Monitoring en Network Performance Monitoring en Diagnostics.

Monitoring, wat kost dat nu echt?

IT-monitoring stelt de meeste admins voor een dilemma: je moet heel wat geld en tijd investeren in iets dat, in het beste geval, nooit nodig gaat zijn.

Ruim helft organisaties heeft applicatiestrategie

Iets meer dan de helft van de Nederlandse organisaties heeft een applicatiestrategie. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim vijfhonderd IT-beslissers en -beïnvloeders.

Zo verbeter je bedrijfsprocessen met je it-landschap

Bedrijfsprocessen zijn de laatste decennia een stuk ingewikkelder geworden. Hoe kun je ondanks deze moeilijkheid toch de bedrijfsprocessen blijven aansturen?

Managed Services integreren in je business: do’s en don’ts

Organisaties die gaan outsourcen richten zich logischerwijs vaak op zaken in hun eigen organisatie. Een inside-out perspectief, meestal met een focus op service level agreements met de nieuwe IT-partner.