Veel cloudomgevingen zijn onveilig

Uit onderzoek blijkt dat maar weinig organisaties de configuratie van hun cloudomgeving goed hebben uitgevoerd. Er zijn hierdoor onnodige veiligheidsrisico’s. Dit zijn de oplossingen.

Drie pijlers van cybersecurity

Om cybersecurity waterdicht te maken moet u niet alleen kijken naar de functie van gebruikers en de data die ze mogen bekijken. Ook apparaten spelen hierbij een rol.

Zo wordt u cyberweerbaar

Het is niet meer de vraag óf maar wanneer een organisatie getroffen wordt door een cyberaanval. Cyberweerbaarheid is daarom essentieel.

Vertrouwen in de digitale wereld: wat maakt het verschil in 2024?

In 2024 zien we nieuwe wetgeving op het gebied van cybersecurity geïmplementeerd worden en dat – technologische – ontwikkelingen elkaar nog sneller opvolgen.

Slechts 5 procent Nederlandse bedrijven kent securitybeleid partners

De meeste bedrijven die onder de NIS2-wetgeving gaan vallen, zijn niet bekend met het securitybeleid van (keten)partners.

Cybercriminelen vang je met psychologie

Boeven vang je met boeven, luidt het spreekwoord. Maar cybercriminelen vang je met psychologen.

Kostenplaatje cyberaanvallen verdubbeld

De financiële schade die cyberaanvallen en gerelateerde incidenten eisen, zijn op een jaar tijd vertweevoudigd. Ze bedragen nu 1,41 miljoen dollar gemiddeld.

Verbondenheid tussen IT en OT vraagt om gedegen security aanpak

De cybersecuritybranche hamert al enige tijd op het feit dat een toenemend aantal organisaties te maken krijgt met verscherpte securityregels.

Praktische tips voor de NIS2-richtlijn: weerbaarheid voorop

In een tijd waarin digitale dreigingen zich in rap tempo ontwikkelen, is het cruciaal voor (overheids-) organisaties om de veiligheid van hun informatiesystemen te waarborgen.

De securityvoorspellingen (5) voor 2024

Wat kunnen we in 2024 verwachten op het gebied van security? Vijf voorspellingen voor dit jaar.