Te veel data is ook niet goed

Managers gaan kopje onder in de groeiende stroom data. Ruim 80% voelt zich overweldigd door de grote hoeveelheid data die op hen afkomt. Welke gevolgen heeft dat?

Meer data, minder inzicht

Veertig procent van de grote Nederlandse organisaties heeft onvoldoende inzicht in hun processen. Opvallend is dat dit niet komt door een gebrek aan data, maar juist door te veel data.

Datakwaliteit cruciaal bij datagedreven werken

Data speelt een steeds belangrijkere rol in de besluitvorming bij bedrijven. Maar als de datakwaliteit niet goed is, zullen beslissingen dat ook niet zijn en raak datagedreven werken ver weg.

Datagedreven worden gaat niet vanzelf

Moderne software en dataoplossingen bieden bedrijven enorme kansen. Bij veel organisaties die deze oplossingen implementeren wordt dit echter geen succes. Dit zijn de oorzaken en oplossingen.

Data management onder controle

Het opslaan, verwerken en beheren van data vormt een hoge drempel bij het inzetten en opschalen van datatoepassingen. Dat remt het gebruik van AI, maar ook van BI en analytics.

Voorspellen met data

Succesvolle bedrijven gebruiken data niet alleen om te bepalen hoe ze hebben gepresteerd. Ze zijn ook in staat om onderbouwd te voorspellen wat er gaat gebeuren. Kunt u dat ook?

Datagedreven optimalisatie van bedrijfsprocessen

De meeste systemen worden vooral gebruikt om data uit te wisselen. Terwijl processen veel beter gemaakt kunnen worden door deze data optimaal te gebruiken. De TU delft heeft een oplossing.

Wie een datagedreven organisatie wil, moet datagedreven dóén

De stap naar meer data-gedreven werken vraagt veel van het leiderschap, niet alleen áchter de schermen, maar vooral ook in de spotlights.

Vijf overwegingen om in gedachten te houden voordat je AIOps inzet

Veel bedrijven zijn zich nog onvoldoende bewust van de kracht en het potentieel van deze technologie.

Helft mkb gelooft dat data-analyse leidt tot betere beslissingen

Sneller, beter, nauwkeuriger is het motto van veel mkb-bedrijven. Het succes daarvan hangt samen met arbeidskrapte, inflatie en andere uitdagingen.