Fit for AI (en waarom datastrategie vóór AI-strategie komt)

AI en machine learning bieden innovatiekansen voor bedrijven, maar veel zijn onvoorbereid vanwege een gebrek aan geprioriteerde datastrategie.

Data governance: Van onbekend tot niet weg te denken

Door de enorme snelheid waarmee datavolumes binnen organisaties toenemen, staat data governance steeds vaker op de agenda van bestuurders. Wat is het precies?

Vijf signalen van gebrekkige datakwaliteit binnen de organisatie

Datagedreven werken staat of valt bij de kwaliteit van de data. Maar hoe weet je of de datakwaliteit op orde is?

Waarom je ook back-ups moet maken van data die in de cloud staan

Geen enkel medium biedt honderd procent bescherming voor je data, ook de publieke cloud niet. Back-ups maken is in elke situatie noodzakelijk, maar wordt toch nog vaak vergeten.

Op weg naar de DataLakeWarehouseMart?

De ict-wereld zoekt continu nieuwe concepten, maar verwart studenten en professionals. Zonder verandering maakt de opkomst van data science en AI ons kwetsbaar voor grote uitdagingen.

Doelen halen met data-analyse en bi

Business intelligence (bi) verzamelt data rondom gebeurtenissen en activiteiten die invloed hebben op de organisatie met als doel het combineren van deze gegevens voor waardevolle inzichten.

Business Intelligence: wat kan het mkb ermee?

Iedere organisatie verzamelt dagelijks grote hoeveelheden data. Dat geldt zeker ook voor mkb-bedrijven. Maar wat doen ze ermee?

Voorspellen met data

Succesvolle bedrijven gebruiken data niet alleen om te bepalen hoe ze hebben gepresteerd. Ze zijn ook in staat om onderbouwd te voorspellen wat er gaat gebeuren. Kunt u dat ook?

Te veel data is ook niet goed

Managers gaan kopje onder in de groeiende stroom data. Ruim 80% voelt zich overweldigd door de grote hoeveelheid data die op hen afkomt. Welke gevolgen heeft dat?

Meer data, minder inzicht

Veertig procent van de grote Nederlandse organisaties heeft onvoldoende inzicht in hun processen. Opvallend is dat dit niet komt door een gebrek aan data, maar juist door te veel data.