Meer data, minder inzicht

Veertig procent van de grote Nederlandse organisaties heeft onvoldoende inzicht in hun processen. Opvallend is dat dit niet komt door een gebrek aan data, maar juist door te veel data.

Voorspellen met data

Succesvolle bedrijven gebruiken data niet alleen om te bepalen hoe ze hebben gepresteerd. Ze zijn ook in staat om onderbouwd te voorspellen wat er gaat gebeuren. Kunt u dat ook?

Wie een datagedreven organisatie wil, moet datagedreven dóén

De stap naar meer data-gedreven werken vraagt veel van het leiderschap, niet alleen áchter de schermen, maar vooral ook in de spotlights.

Helft mkb gelooft dat data-analyse leidt tot betere beslissingen

Sneller, beter, nauwkeuriger is het motto van veel mkb-bedrijven. Het succes daarvan hangt samen met arbeidskrapte, inflatie en andere uitdagingen.

Vier aandachtspunten voor het ontwikkelen van een sterke datastrategie

In een wereld van voortdurende technologische vooruitgang is effectief datamanagement als het leggen van een dynamische puzzel.

Migreren naar een nieuw analytics-platform? 5 essentiële stappen

Migreren naar een nieuw analytics-platform is niet iets dat je zomaar ‘even’ doet. Er zijn een aantal belangrijke aandachtspunten.

Zo verhoog je de productiviteit van je analytics-projecten

De meeste organisaties zijn intussen wel bezig met data-analyse, maar nog niet alle projecten leveren de gewenste businesswaarde op. Wat zijn de grootste struikelblokken en hoe kunnen we ze omzeilen?

Productief aan de slag met data

Een overzicht van een aantal trends in het opzetten van een effectieve data-architectuur.

Rol van data-engineering in het succes van datamesh

De kloof tussen bedrijfsstrategie en it-operaties is sinds decennia een probleem. Recente ontwikkelingen wijzen erop dat hetzelfde dreigt te gebeuren met de verbinding tussen data en de bedrijfsstrategie.

Bijna helft grote bedrijven mist inzichten door stortvloed data

Vier op de tien grote organisaties in Nederland komen niet altijd tot juiste inzichten, omdat ze te veel data hebben.