Optimaliseren vóór innoveren

Hoe kies je de juiste innovatiestrategie? Hoe stap je af van legacy-systemen? En hoe zorg je voor een balans tussen cyberbeveiliging en gebruikerservaring?

Softwareprojecten uitstellen; verstandig of niet?

Het vervangen van bedrijfssoftware kan om meerdere redenen noodzakelijk zijn. Maar in drukke of onzekere tijden wordt vaak gekozen voor uitstel. Welk risico loopt u daarmee?

ICT investeringen; hoe begint u?

De zakelijke doelen van bedrijven zijn vergelijkbaar. Investeren in nieuwe ICT is telkens noodzakelijk om die doelen te blijven behalen. Hoe begint u als ICT investeringen nodig zijn?

Waarom stellen bedrijven ICT projecten uit?

Veel projecten starten te laat. De business heeft dan lang last van oude oplossingen, kosten blijven te hoog of het groeitempo te laag. Waarom is er uitstel?

10 aandachtspunten bij nieuwe software

Vroeg of laat is software aan vervanging of uitbreiding toe. Het traject wat dan volgt, gaat niet altijd goed. Wat zijn veelgemaakte fouten en dus ook de belangrijkste aandachtspunten?

Stel uw IT project niet uit

Soms is het nog onmogelijk om nieuwe software te implementeren. Maak vaak heeft uitstel daarvan geen echt duidelijke reden. Nieuwe mogelijkheden blijven hierdoor onbenut. Zo voorkomt u uitstel.

Maak complexe IT projecten toch succesvol

IT projecten worden steeds ingewikkelder. Het wordt daarom lastiger om de juiste beslissingen te nemen. Waarom neemt de complexiteit toe? En hoe zorgt u toch voor een succesvol verloop?

Voorkom onnodig maatwerk in softwareprojecten

Standaardsoftware biedt veel voordelen. En toch worden veel projecten nog ruimschoots voorzien van maatwerk. Hoe voorkomt u onnodig maatwerk en houdt u kosten en planning in de hand?

IT projecten: zo houdt u het overzicht

IT ambities zijn niet allemaal te realiseren. Bijvoorbeeld omdat er onvoldoende budget en mensen zijn. Of omdat IT projecten uitlopen. Data driven portfolio management biedt een oplossing.

5 redenen waarom veel veranderprojecten mislukken

Wist je dat meer dan de helft van de veranderprojecten binnen organisaties mislukt? Dit kan veel redenen hebben.