Uw software slijt ook

Van hardware begrijpt iedereen dat het aan slijtage onderhevig is. Software bekijkt men meestal niet op die manier. Toch slijt ook die.

IT kosten onder controle houden

In onzekere tijden kijken bestuurders kritisch naar de kosten. IT komt daarbij nadrukkelijk in beeld. Wat zijn de aandachtspunten daarbij en hoe houdt u de IT kosten in de hand?

De drie soorten IT-groeipijn en hoe je ze vermijdt

In de praktijk leidt succes vaak tot onverwachte complicaties op IT-gebied die verdere groei belemmeren. Zulke problemen zijn echter niet onvermijdelijk.

Automatisering en AI zijn topprioriteiten bij bedrijven

9 op de 10 (90%) IT-beslissers is van plan om in de komende 12 maanden meer in te zetten op automatisering, waaronder AI.

Bedrijven zien automatisering als topprioriteit

9 op de 10 IT-beslissers wil in de komende 12 maanden meer inzetten op automatisering. Blijkt uit onderzoek.

Een derde van grote organisaties vindt on-premise-omgeving ouderwets

Een derde (34%) van de IT-beslissers binnen grote organisaties vindt een IT-omgeving die niet (volledig) in de cloud draait niet van deze tijd. Blijkt uit onderzoek.

Om deze 7 ‘wtf-momenten’ kunnen it-managers niet heen

Voor de periode 2023-2028 bestaan zeven disrupties die it-managers wellicht niet zien aankomen maar wel veel aandacht behoeven. In niet-parlementaire taal sprak Gartner-analist Daryl Plummer van de zeven what-the-fuck’s.

Amper helft van investeringen in nieuwe tech is waardevol

Anno 2023 wordt innovatie in Nederland afgeremd, blijkt uit het jaarlijkse State of Global Innovation onderzoek van Cisco.

Software slijt wél!

Ondanks het feit dat we software steeds meer gebruiken, en voor veel meer, is er in de praktijk bar weinig weet van de softwarelevenscyclus.

Recessie dwingt bedrijven kritisch naar kosten IT te kijken

Een periode van onzekerheid biedt ook kansen voor bedrijven. Het dwingt ze namelijk om kritisch te kijken naar de diverse uitgavenstromen.