Mythes over cloud security die mkb-bedrijven kunnen belemmeren

MKB-bedrijven die een digitale transformatie overwegen, moeten er rekening mee houden dat de migratie naar de cloud niet alleen veel mogelijkheden biedt, maar ook om een goede beveiliging vraagt.

Cloudmigratie? Dan ransomware-strategie baseren op edge computing

Om de dreiging van ransomware het hoofd te bieden zijn er nu verbeterde detectie- en mitigatiemogelijkheden op de plek waar ransomware het eerst toeslaat — aan de zogenaamde ‘edge’.

Check dit voordat u naar de cloud gaat

Als u met bedrijfssoftware of data naar de cloud gaat, moet u er zeker van kunnen zijn dat alles goed gaat. Check deze tien aandachtspunten voordat u een cloudovereenkomst aangaat.

Cloudtransformatie is noodzakelijk om relevant te blijven

Iedereen beseft dat cloud­oplossingen ons werkende leven efficiënter kunnen maken en bedrijfsprocessen vereenvoudigen. Wat zijn de uitdagingen en hoe staat Nederland er op cloudgebied voor?

Vijf stappen naar een cloud migratie zonder overbodige complexiteit

Het succesvol overstappen naar een cloudomgeving vereist specifieke vaardigheden, een aangepaste organisatorische structuur en een nauwe samenwerking tussen verschillende functies en teams.

Overstappen naar de cloud – de 8 grootste misverstanden

Veel organisaties die overstappen naar de cloud over­wegen, hebben nogal wat vragen, waarbij het antwoord vaak niet zomaar te ­geven is. We ontkrachten de grootste misverstanden over de cloud.

Misconfiguraties ­cloud-omgevingen wijdverbreid

De risico’s van het gebruik van de cloud worden echter ook steeds zichtbaarder. Misconfiguraties van cloud-omgevingen kunnen tot ernstige beveiligingsproblemen leiden.

Bijna alle organisaties misconfigureren cloudomgeving

Bijna zeven op de tien organisaties maken gebruik van externe gebruikers die admin-rechten hebben voor de cloudomgeving. Deze vanzelfsprekendheid is zorgwekkend.

Cloudstress? Zo kom je tot goed migratieplan

Bedrijven zetten volop in op het verhuizen van hun it naar de cloud. Tegelijkertijd blijft cloudmigratie voor veel besluitvormers een hoofdpijndossier.