Digitaliseren in de maakindustrie

Digitalisering biedt volop mogelijkheden voor de maakindustrie: van engineering en productie tot sales en marketing. Maar hoe beslist u in welke technologie u wilt investeren?

Smart industry: tevreden klanten én betere processen

In de maakindustrie stellen klanten steeds hogere eisen. Hogere kwaliteit, lagere kosten en kortere levertijden zijn belangrijk. Digitalisering en procesverbetering zijn daarom twee speerpunten.

Digitale zorg

Digitale zorg is zorg waarbij gebruik wordt gemaakt van internet; het wordt ook wel e-health genoemd.

Vervangen low-code-software en openEHR de epd’s?

Het uit elkaar halen van data helpt problemen op te lossen en het goede nieuws is dat hiervoor al een internationale standaard is ontwikkeld.

Logistieke sector stapt api-first-tijdperk in

Het jaarlijkse klantenevenement van Manhattan Associates stond in het teken van application programming interfaces (api’s).

Digitaliseren voor optimaliseren warehouseprocessen

Nu computerkracht ongekende vormen aanneemt en dataopslag eigenlijk zo goed als niets meer kost is het niet zo gek dat digitalisering een van de belangrijkste trends is in de logistiek.

ICT en Kengetallen 2023 | NIS2: kom in cyberactie

Met het invoeren van de NIS2-richtlijn moeten ook kleine mkb-bedrijven in 2023 voldoen aan nieuwe cybersecurityrichtlijnen. Welke acties moet je ondernemen?

Maakbedrijven hebben baat bij geautomatiseerde gegevensuitwisseling

Hoe meer bedrijven zijn aangehaakt bij een digitale productieketen, hoe groter de voordelen voor de keten als geheel.

Hoe haal je meer waarde uit ruwe data voor de productie?

Data vormt de sleutel tot het vinden van efficiëntie en het optimaliseren van processen waar de maakindustrie naar op zoek is.

Hoe om te gaan met digitale transformatie?

Dick Theisens van Smart Industry ambassadeur Symbol bekijkt in dit artikel 10 stappen om jouw organisatie te ontwikkelen tot een digital champion.