AI is duur: vaak goedkoper om mensen het werk te laten uitvoeren

De meeste menselijke banen kunnen voorlopig niet op een rendabele manier vervangen worden door kunstmatige intelligentie (AI), blijkt uit onderzoek van MIT.

Geen reden tot vrees voor EU AI Act

De meeste bedrijven hebben niets te vrezen van de nieuwe EU AI Act, omdat het overgrote deel van de AI-software buiten de hoog-risicocategorie valt.

Kennis over algoritmes stijgt, vertrouwen daalt

Het vertrouwen in algoritmes blijft al vijf jaar fors dalen. Het vertrouwen daalde dit jaar met 22% ten opzichte van vorig jaar.

Opmars AI heeft flinke impact op de planeet

Kunstmatige intelligentie (AI) ontwikkelt zich in een razend tempo, waardoor ook druk op de grote techbedrijven groeit om de milieu- en klimaatimpact ervan aan te pakken.

Mens goedkoper dan AI voor meeste banen, stellen MIT-onderzoekers

De meeste menselijke banen kunnen voorlopig niet op een rendabele manier vervangen worden door kunstmatige intelligentie (AI).

Onderzoek biedt nieuwe inzichten in energiegebruik van AI-toepassingen

Onderzoek werpt een nieuw licht op de energievereisten van AI-toepassingen, die vaak onderwerp van discussie zijn geweest vanwege hun vermeende hoge elektriciteitsverbruik.

Europese AI-regulering is een feit: dit moet je weten

De Europese AI Act werd afgerond, maar de nieuwe richtlijn is nog niet officieel in werking.

Meeste werkenden zien kunstmatige intelligentie niet als bedreiging

De meeste werkenden zien kunstmatige intelligentie niet als een bedreiging. Nieuwe technologieën beïnvloeden wel de manier waarop mensen werken. Dat blijkt uit een enquête van de Rabobank.

3 Manieren hoe AI je ESG makkelijk verbetert!

Bedrijven hebben niet alleen de macht, maar ook de morele plicht om (mee) te werken aan een duurzamere toekomst. Kunstmatige intelligentie kan hierin ondersteunen.

De ecologische voetafdruk van AI: een tikkende tijdbom?

Nieuwe AI-toepassingen zullen een grote impact hebben op ons dagelijkse leven, maar eveneens op de planeet. Hoe zorgen we ervoor dat technologische vooruitgang niet gepaard gaat met ecologische teloorgang?