NLdigital lanceert gedragscode AI

NLdigital lanceert de Ethische Code AI, een gedragscode die is opgesteld in samenwerking met het bedrijfsleven.

NLdigital lanceert gedragscode AI

NLdigital lanceert de Ethische Code AI, een gedragscode die is opgesteld in samenwerking met het bedrijfsleven.

NSA slaat alarm over risico’s van AI voor cybersecurity

De snelle toepassing van tools voor kunstmatige intelligentie maakt ze mogelijk tot “zeer waardevolle” doelwitten voor kwaadwillende cyberactoren.

AI-experts: ‘AI is geen bedreiging voor jobs’

Belgische AI-experts zijn het erover eens: hoewel AI een impact zal hebben op de manier waarop we werken, is de technologie geen bedreiging voor de werkgelegenheid.

AI is duur: vaak goedkoper om mensen het werk te laten uitvoeren

De meeste menselijke banen kunnen voorlopig niet op een rendabele manier vervangen worden door kunstmatige intelligentie (AI), blijkt uit onderzoek van MIT.

Geen reden tot vrees voor EU AI Act

De meeste bedrijven hebben niets te vrezen van de nieuwe EU AI Act, omdat het overgrote deel van de AI-software buiten de hoog-risicocategorie valt.

Kennis over algoritmes stijgt, vertrouwen daalt

Het vertrouwen in algoritmes blijft al vijf jaar fors dalen. Het vertrouwen daalde dit jaar met 22% ten opzichte van vorig jaar.

Opmars AI heeft flinke impact op de planeet

Kunstmatige intelligentie (AI) ontwikkelt zich in een razend tempo, waardoor ook druk op de grote techbedrijven groeit om de milieu- en klimaatimpact ervan aan te pakken.

Mens goedkoper dan AI voor meeste banen, stellen MIT-onderzoekers

De meeste menselijke banen kunnen voorlopig niet op een rendabele manier vervangen worden door kunstmatige intelligentie (AI).

Onderzoek biedt nieuwe inzichten in energiegebruik van AI-toepassingen

Onderzoek werpt een nieuw licht op de energievereisten van AI-toepassingen, die vaak onderwerp van discussie zijn geweest vanwege hun vermeende hoge elektriciteitsverbruik.