Snel en automatisch lasfouten herkennen met artificiële intelligentie

Het is belangrijk dat lasfouten (vaak gebruikersfouten) snel en automatisch worden herkend. Artificiële intelligentie (AI) kan hierbij helpen.

Generatieve AI-toepassingen stuwen innovatiekracht industrie

Artificiële intelligentie (AI), met name door de inzet van generatieve AI-toepassingen, kan alternatieven helpen vinden voor schaarse grondstoffen, zo laat Microsoft zien.

Duurzamer poedercoaten met artificiële intelligentie

Revolutionaire software maakt gebruik van artificiële intelligentie om klanten te helpen het applicatieproces te verbeteren en hun ecologische voetafdruk te verkleinen zodat ze duurzamer kunnen poedercoaten.

Dit is wat generatieve AI betekent voor de industrie in 2024

De groeiende populariteit van generatieve AI en Large Language Models had in 2023 al een impact op de industriële sector en gaat in het nieuwe jaar nog veel meer betekenen.

Kan AI botsingen vermijden in de industriële automatisering?

In de moderne industrie, waar industriële robots een steeds prominentere rol spelen, is het vermijden van botsingen een essentiële factor voor veiligheid en efficiëntie.

Vision AI in industriële automatisering – hype of trend?

Ondanks een bepaalde mate van hype, gedreven door de veelbelovende mogelijkheden en resultaten, is het duidelijk dat AI niet slechts een voorbijgaande trend is.

AI als drijvende kracht achter machineveiligheid

Kan AI, bekend om zijn slimme algoritmes en tekstgeneratie, ook baanbrekend zijn voor veilige automatisering?