Weinig vertrouwen in AI onder finance-professionals in het mkb

Bedrijfsgebruik van AI toe. Vrees voor onbetrouwbaarheid van AI en zorgen over privacy en datasecurity spelen bepalende rollen.

Verspil geen tijd meer aan Excel-formules: vraag het aan ChatGPT

ChatGPT genereert op basis van een prompt Excel-formules met uitgebreide toelichting zodat je aan de hand van de voorgestelde stappen de formule eenvoudig kan implementeren in het Excel-document.

AI toepassen in accountancy is uiteindelijk ook mensenwerk

Kunstmatige intelligentie (AI) kan patronen en ongebruikelijke transacties opsporen, maar de generatieve kant ervan kan ook een bron zijn van misinformatie. Dat maakt AI zowel een kans als een risico.

Het einde van de waarheid: AI moet zichzelf bewijzen (of niet)

Kan de wetenschap bewijzen dat AI-modellen de juiste dingen doen om tot uitkomsten te komen? En is dat eigenlijk wel nodig?

Generatieve AI-trends die de financiële sector een boost geven

Generatieve AI zorgt momenteel al voor flinke opschudding in de financiële sector. De technologie is dé manier waarop we wereldwijd zakendoen aan het veranderen.

ChatGPT-versterking voor Finance

Stel een specifieke vraag en ChatGPT heeft vaak het antwoord. De technologie brengt veel voordelen met zich mee, ook voor Finance.

Accountant moet niet blindvaren op AI

Het gebruik van AI is problematisch voor de accountant, als die de onderliggende leermodellen niet begrijpt. Voor je het weet heeft de accountant een probleem vergelijkbaar met de ‘toeslagenaffaire’.

Vervangt AI de boekhouder?

Kunstmatige intelligentie heeft zijn weg gevonden naar heel wat bedrijven, inclusief de financiële sector. Zal AI de boekhouder binnenkort vervangen?